Esther/Jesaijes op social media
Leergangen & Trainingen - Jesaijes Communicatie BV
Jesaijes Communicatie, adviesbureau in Maastricht - Voor trainingen, leergangen (persoonlijke ontwikkeling), storytelling en communicatiemanagement.
Communicatie training leergang persoonlijke ontwikkeling communicatiebureau tekstschrijven copywriting communicatiestrategie bureau Maastricht Esther Damman promotie plan marketing
15070
page,page-id-15070,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Leergang Persoonlijke Effectiviteit

Zou je graag beter doorgronden wat er gebeurt binnen teams, tussen collega’s en privé? Zou je graag ontdekken op welke manier je meer invloed hebt? Wil je anderen beter begrijpen en zelf beter begrepen worden? Effectief communiceren vraagt om zelfreflectie. Daarom komen zelfkennis en communicatievaardigheden samen in de permanente leergang Persoonlijke Effectiviteit.

De leergang bestaat uit diverse werkvormen:

  • persoonlijke ontmoetingen / reflectie
  • training & intervisie
  • praktische literatuur-, film- en videostudie
  • skypegesprekken

Communicatie is in deze leergang een breed begrip. We gaan veel verder dan het oppervlakkige ‘zender boodschap ontvangermodel’. Communicatie is een mix van vakgebieden. Biologie, bijvoorbeeld, doorgrondt ons reptielenbrein en de impact van stoffen in ons lichaam. Culturele antropologie toont de rijkdom van het verschil en inspireert om de communicatie eens heel anders aan te pakken. Psychologie richt zich met succes naar binnen, terwijl sociologie dan weer het contact met ander als focus heeft. Transformational Presence doorgrondt bewustzijnsniveaus, organisatiekunde en systemisch werk zorgen voor inzicht in de impact van je positie tussen de anderen. Binnen de leergang komen alle inzichten samen.

De leergang Persoonlijke Effectiviteit is bestemd voor iedereen die wil groeien, zowel prive als op het gebied van leiderschap, coaching, sales, gespreksvoering en hulpverlening.

 

Praktische informatie
Niveau: HBO & academisch
Studiebelasting: 25 uur

Zowel overdag als ’s avonds te volgen

Wil je meer weten over de leergang? Mail: e.damman@communicatiesite.nl.

Leergang Core Interaction

DON-BINNENDIJK1-300x300

Een prachtige leergang, ontwikkeld door Don Binnendijk, certified senior (team) coach (EMCC / NOBCO), senior docent, ervaren procesbegeleider en pianist.

 

“Leiderschap in de 21e eeuw vraagt om een nieuwe focus”, aldus Don, “kijk, werk en stuur op interactie, dat is CORE-interaction. Verbeter met CORE-interaction de samenwerking en bereik het omvangrijke resultaat dat in potentie aanwezig is zodra mensen met een vrijwel onbegrensde hoeveelheid kennis, ervaring en inzicht daadwerkelijk samen aan dezelfde doelen werken.”

 

Klik hier en lees de publicatie van Jol Stoffers en Don Binnendijk die aan de basis van de leergang ligt.

Klik hier voor meer informatie over de leergang, waaraan ik een bescheiden bijdrage lever.logo

Klik hier voor het factsheet over de Leergang Core Interaction

Training Effectief Communiceren – Zuyd Professional

logoWil jij effectiever en overtuigender communiceren? Wil je beter begrijpen wat er tussen mensen speelt (en bij jezelf) zodra er wordt gecommuniceerd? Zoek je naar je extra ‘gereedschap’ om meer invloed te krijgen, problemen op te lossen en miscommunicatie te voorkomen?

 

Dan is Effectief Communiceren, een training die ik geef voor Zuyd Professional een aanrader. De groepen zijn klein en alles draait om de leerdoelen van de trainees. De sfeer is veilig en positief, terwijl de inzichten die je doet ook confronterend kunnen zijn. Je leert veel over jezelf en over anderen. Je ‘speelt’ met de vele mogelijkheden die er zijn om op het werk (en privé) meer te bereiken met communicatie.

 

Klik hier voor meer informatie over de training en/of kijk op onderstaand filmpje om een beeld te krijgen van wat je mag verwachten.

Training Non-verbale communicatie

Mensen geven ongelofelijk veel prijs met hun lichaam. Hoe ze je hand schudden zegt alles over de positie die ze (denken te) hebben. Hoe ze lachen zegt veel over oprechtheid, de ogen, de richting waarop de voeten wijzen, de frons, de make up… Wie zich verdiept in non-verbale communicatie doorziet vreselijk veel.

 

Bovendien is de training Non-verbale communicatie puur genieten. We kijken, we zien, we relatieveren, je kijkt naar wat je zelf prijsgeeft, op de mooiste locaties…. De training duurt 2 x 4 uur.

 

Wil je meer weten over de leergang? Mail: e.damman@communicatiesite.nl of kijk naar onderstaande filmpjes, als je in de gelegenheid bent.